Festival u Salzburgu: Ponovo Mozartova opera "Cosi fan Tutte"

Festival u Salzburgu od petka navečer ponovo prikazuje jednu od svojih najomiljenijih opera, Mozartovu "Cosi fan Tutte". L

U novoj postavi, koja je na premijeri u petak doživjela sjajan uspjeh, a davat će se još deset puta do 29. kolovoza u velikoj dvorani palače festivala, sve protječe u znaku mladosti.

Mladi je ravnatelj orkestra Švicarac Philippe Jordan (30), a slijedi ga kvartet mladih pjevača koji tumače četiri protagonista stavljenih na kušnju vjernosti: gruzijska sopranistica Tamar Iveri (Fiordigli), mezzosopranistica iz Latvije Elina Garanca (Dorabella), albanski tenor Saimir Pirgu (Ferrando) te talijanski bariton Nicola Ulivieri (Guglielmo).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tradiciju su se pobrinuli britanski bariton Thomas Allen (u ulozi Don Alfonsa), koji je 2001. u londonskom Covent Gardenu proslavio 30 godina svoga rada, te američka sopranistica Hellen Donath. Svoju međunarodnu karijeru Donath je počela 1967., kao Pamina u Mozartovoj "Čarobnoj fruli", a u petak je, u životnoj dobi od preko 60 godina, uvjerljivo interpretirala služavku Despinu čime je priskrbila ovacije publike.

(Hina) xrt yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara