Film "Bagdad Cafe" postaje mjuzikl

FILM "Bagdad Cafe", koji je zabilježio veliki uspjeh na svjetskim kinoblagajnama krajem osamdesetih, postaje mjuzikl koji okuplja njemačkog redatelja Percyja Adlona i francuskog producenta Pascala Bernardina.

"Bagdad Cafe, the musical", za koji je Percy Adlon napisao libreto, a slavni Bob Telson potpisuje glazbu, bit će premijerno predstavljen na engleskom jeziku u Barceloni u srpnju 2004., prije turneje po Kanadi, Japanu i Australiji, priopćili su odgovorni za predstavu.

Premijera francuske verzije komedije koja se temelji na mitskom filmu, dobitniku Cesara za najbolji strani film 1988. godine, nominiranom za Oscara godinu dana kasnije za pjesmu "Calling You", najavljena je za početak 2005. u dvorani pariškog Casina.

U pripremi je i španjolska, njemačka, talijanska te ruska verzija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Romantična komedija u obliku antirasističke bajke, "Bagdad Cafe" priča o susretu dviju žena različitih kultura u zabitom gradiću u Arizoni.

Dvije junakinje su bavarska turistkinja koja prolazi kroz raskid veze i američka crnkinja, vlasnica gostionice koja propada.

Pascal Bernardin, na čelu trvrtke "Encore Productions", poznate po spektaklima "Lord of the Dance", "Riverdance" i "Disney on Ice", otkupio je autorska prava za produkciju mjuzikla "Bagdad Cafe" .

Pjevačica Jevetta Steele, koja je pjevala pjesmu "Calling You" u filmu, vjerojatno će biti uključena i u mjuzikl u kojem bi trebalo nastupiti tridesetak pjevača i glazbenika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara