Nina Badrić: Za 10 nastupa za HDZ dobila sam 10.000 eura

Nina Badrić: Za 10 nastupa za HDZ dobila sam 10.000 eura

Foto: Hina

PJEVAČICA Nina Badrić posvjedočila je i na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi media da je za pjevanje na stranačkim skupovima u kampanji 2007. plaćena preko računa i da je za 10 nastupa dobila 10.000 eura.

Računi Hrvatskom dragovoljcu

Osim angažmana na stranačkim skupovima, za što je HDZ-u ispostavila fakture, pjevačica je posvjedočila da je imala i dva samostalna nastupa u Karlovcu i Biogradu na Moru, za koje je račune isporučila Hrvatskom dragovoljcu, a na što joj nije uplaćen porez pa ga je morala platiti sama.

I na svjedočenju u prvom suđenju, u veljači 2013., Nina Badrić je ispričala da novac za nastupe u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji nije dobila 'na ruke' već preko računa, iako tužiteljstvo, kao i neki ranije ispitani svjedoci tvrde da su estradne zvijezde uključene u HDZ-ovu predizbornu kampanju 2007. plaćane novcem iz stranačkog crnog fonda.

Svi su odbacili optužbe


Na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočile su i dvije tajnice iz Sanaderove vlade koje su potvrdile da im je u HDZ-u, prema dogovoru sa Sanaderovom suradnicom Biancom Matković, isplaćivana gotovinska naknada od tisuću do tisuću i pol kuna, jer su obavljale poslove i za HDZ.

Uz bivšeg premijera Sanadera i njegovu bivšu stranku, na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i bivši stranački rizničar i šef Carine Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara