Flego: Bez financijskoga izvješća neće se financirati studentski zbor u Zagrebu

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu još nije podnio financijsko izvješće o poslovanju u protekloj godini, iako je rok za to odavno prošao, pa Ministarstvo znanosti i tehnologije nije u mogućnosti financirati taj studentski zbor, ističe ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego.

Na današnjoj konferenciji na kojoj je najavljeno da bi Vlada sutra trebala proslijediti Prijedlog zakona o znanstvenoistraživačkoj djelatnosti i visokome obrazovanju u saborsku proceduru, ministar Flego odgovarao je i na novinarska pitanja vezana za aktualne probleme u sustavu visokoga školstva, među kojima je i financiranje Studentskoga zbora najvećega hrvatskog sveučilišta.

Ministar Flego smatra da se zbog nepodnošenja financijskoga izvješća Studentski zbor zagrebačkoga sveučilišta sam diskvalificirao jer, rekao je, "Ministarstvo nije blagajna na koju se dolaze naplatiti potrošeni računi koji su napravljeni vrlo nonšalanto kao što je bio slučaj i za nedavno održanoga Europskoga debatnog prvenstva u Zagrebu".

Po njegovim riječima, situacija će se i dodatno pogoršati ako Studentski zbor zagrebačkoga Sveučilišta uopće ne podnese izvješće jer će se onda morati iznaći drugi način za financiranje studentskih programa na tome sveučilištu što je i zakonska obveza.

Ministarstvo znanosti i tehnologije, ustvrdio je Flego, financirat će studentske aktivnosti nastojeći da s minimumom sredstava financira maksimalne aktivnosti, ali bez luksuznih izdataka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je pak riječ o Veleučilištu u Splitu, a u vezi najnovijih studija koje je to veleučilište osnovalo na Murteru i u Vodicama, ministar Flego rekao je da je u tijeku državni nadzor nad djelovanjem toga veleučilišta koji provodi ad hoc osnovna grupa. O članovima grupe Flego nije htio govoriti kako bi, rekao je, omogućio njezin nesmetan rad.

U vezi aktualne poblematika u Zavodu za letenje Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, ministar Flego rekao je da nije uspio u svojim nastojanjima da za studente počne obuka letenja.

Flego je izvijestio da sada i policija istražuje neke nezakonitosti u radu Zavoda za letenje te dodao kako nije upoznat sa zaključcima jučerašnje sjednice Fakultetskoga vijeća, ponovivši da će policija utvrditi činjenice o poslovanju Zavoda za letenje zagrebačkoga Fakulteta prometnih znanosti.

(Hina) ip az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara