Flego i Miletić zatražili hitan sastanak s Plenkovićem o Uljaniku

Flego i Miletić zatražili hitan sastanak s Plenkovićem o Uljaniku
Foto: FAH

ISTARSKI župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić zatražili su danas hitan sastanak s predsjednikom vlade Andrejom Plenkovićem o "Uljaniku" budući da operativnom sastanku u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta gdje im je predstavljen dopunjeni programa restrukturiranja tog brodogradilišta nije nazočio resorni ministar Darko Horvat niti su dobili odgovore na konkretna pitanja.

Flego i Miletić izvijestili su kako je sastanak u Ministarstvu gospodarstva u srijedu trajao četiri sata, ali nisu dobili odgovore na konkretna pitanja pa su zatražili od premijera novi sastanak o "Uljaniku". 

Budući da su i predstavnici radnika "Uljanika" u više navrata bezuspješno tražili sastanak s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom, istarski župan i pulski gradonačelnik od premijera Plenkovića traže da na novom sastanku budu prisutni i predstavnici radnika brodogradilišta. 

Na sastanku u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta u srijedu prezentacija, rasprava i komentari svih sudionika sastanka trebali su usuglasiti ključne postavke koji bi bili osnova za dopunu programa restrukturiranja.

"Ključni cilj sastanka bio je zauzeti jedinstvene stavove i poglede na dostavljene komentare i primjedbe Europske komisije, kako bi Uljanik finalizirao odgovore na osnovne primjedbe, koje se prije svega odnose na održivost poslovanja te omjer sudjelovanja države i strateškog partnera u ukupnim troškovima restrukturiranja. Dogovoreno je kako će se u što je moguće kraćem roku odgovoriti na pitanja Europske komisije kako bi se moglo nastaviti sa započetim procesom", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara