Flego: Politika nema veze s neprihvaćanjem Fuchsa za ravnatelja Instituta

MINISTAR znanosti i tehnologije Gvozden Flego ustvrdio je da nikakva politička razmatranja nisu utjecala na njegovu odluku da ne prihvati Radovana Fuchsa za ravnatelja zagrebačkoga Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada.

´Nikakva politička razmatranja nisu utjecala na moju odluku da ne prihvatim Radovana Fuchsa za ravnatelja Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada´, rekao je ministar Flego na današnjem susretu s novinarima.

Komentirajući nedavnu izjavu s konferencije za novinare Demokratskoga centra (DC) da je pitanje ´političke podobnosti´ jedini razlog što Radovan Fuchs, potpredsjednik DC-a nije potvrđen za ravnatelja, Flego je rekao kako su to kategorički stavovi koji nemaju nikakvoga temelja.

Svoju odluku Flego je pak protumačio potrebom da na čelu strateškoga instituta kao što je Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada bude osoba koja je u potpunosti posvećena tomu poslu. Zato je, dodao je, donio takovu odluku bez obzira na to što je Fuchs, podsjetio je Flego, dobio dvotrećinsku potporu Znanstvenoga vijeća Instituta.

Jer, kad je riječ o Radovanu Fuchsu, Flego smatra da Fuchs ne bi mogao imati potrebnu posvećenost ravnateljskomu poslu zbog brojnih obveza koje ima kao koordinator izgradnje veterinarskoga instituta i kao znanstvenik koji radi na projektu o bolestima životinja.

Ministar znanosti najavio je da će natječaj za ravnatelja Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada biti ponovljen te izvijestio da će do imenovanja novoga ravnatelja tu dužnost vršiti dosadašnja ravnateljica Sanja Milković Kraus koja je, dodao je, odlučila da se više neće natjecati za mjesto ravnatelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara