Forbes objavio ovogodišnju listu milijardera - postaju sve mlađi i bogatiji!

Forbes objavio ovogodišnju listu milijardera - postaju sve mlađi i bogatiji!

BILL GATES je, kakvo iznenađenje, i ove godine najbogatiji čovjek na kugli zemaljskoj i "teži" 56 milijardi, pokazalo je najnoviji popis bogataša časopisa Forbes, koji je na svojoj listi ove godine uvrstio 946 sramotno bogatih ljudi.

Slijede ga Warren Buffet, šef korporacije Berkshire Hathaway Inc. s 52 milijarde, a treći na listi je tajkun meksičkih telekomunikacija Carlos Slim, sa "samo" 49 milijardi spremljenih "pod madrac".

Novi podaci o svjetskim milijarderima kažu da isti postaju sve bogatiji i mlađi, s obzirom da je prosjek godina bogatuna pao sa 64 na 62. Dvije trećine onih koji su prošle godine bili na listi, ove godine su još bogatiji, a ukupno bogatstvo im je naraslo za 3.5 milijuna po glavi, što je porast od 35 posto.

Ukupan broj milijardera, u odnosu na prošlu godinu kada ih je bilo 793, narastao je za 19 posto, a 60 posto njih počelo je s gotovo nikakvim bogatstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija se ove godine popela na treće mjesto u svijetu po broju milijardera, sa čak 53 bogataša na listi, s dva milijardera manje od Njemačke, a najveći broj milijardera i ove godine dolazi iz SAD-a. Osim Rusije, povećanje broja zabilježila je i Indija, koja je preuzela od Japana prvo mjesto s 36 milijardera. Japan je desetljećima držao prvo mjesto, a ove godine na listi ima 24 milijardera s ukupnim bogatstvom od 36 milijardi dolara.

Novo prebrojavanje novčića pokazalo je da su osnivači Googlea prošle godine napredovali većom brzinom od dugogodišnjeg prvaka Billa Gatesa, jer se njihova inkasacija bogatstva u samo jednoj godini popela preko 16 milijardi po osnivaču.

Od celebrityja na listi se ponovno našla američka TV voditeljica Oprah Winfrey, redatelji George Lucas Steven Spielberg, "građevinar" Donald Trump, vlasnik Virgin Recordsa, britanac Richard Bronson, te autorica Harryja Pottera, J.K. Rowling, koja je od socijalne pomoći "dogurala" ove godine dogurala do svoje milijarde dolara.

A.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara