FOTO Diljem zemlje pada snijeg i otežava promet

FOTO Diljem zemlje pada snijeg i otežava promet
Screenshot: HAK

KAKO javljaju iz HAK-a, snijeg koji je već počeo padati otežava promet u Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici. 

Zbog niskih je temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji. Iz HAK-a pozivaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. 

Da na autocestama ima snijega, vidi se i na kamerama HAK-a. Prema njihovim kamerama vidi se kako je najviše snijega napadalo na području Zadra te kod tunela Sv. Rok.

Jaka bura otežava promet

Zbog jake bure na dionici autoceste A7 Draga - Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće - Kraljevica te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupinu vozila).

Ceste zatvorene zbog olujnog vjetra

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:
- dionica autoceste A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Ostala vozila obilaze državnom cestom DC3 - "starom" cestom kroz Gorski kotar na dionici Delnice - Rijeka.
- Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara