FOTO HGSS spasio švedske turiste koji su u kroksicama završili na Velebitu

FOTO HGSS spasio švedske turiste koji su u kroksicama završili na Velebitu
Foto: HGSS

GOSPIĆKA stanica HGSS-a spasila je jučer dvoje švedskih turista koji su u ljetnoj obući završili na stijenama iznad uvale Zavratnica koja pripada Parku prirode Velebit.

Kako je izvijestio HGSS, "nedjeljni 'odmor' spašavatelja HGSS Stanice Gospić prekinuo je poziv Centra 112 preko kojeg je dvoje švedskih turista zatražilo pomoć. Na stijenama iznad prekrasne uvale (fjorda) Zavratnica, dvoje turista zaglavilo je pod okomitom stijenom pokušavajući se od mora popeti do vidikovca koji se nalazi iznad uvale pored Jadranske magistrale".

"Da, mi volimo kad oni procijene"

"Iako postoji označena staza iz uvale prema vidikovcu, nismo uspjeli saznati zašto su oni odabrali 'lakši' put? Vjerojatno su procijenili da je bliže i brže… Da, mi volimo kad oni procijene. I gle čuda, ne može se dalje, nema puta, okomita stijena ispred nas i to nije sve, a mi na sebi kroksice i fine sandalice", dodali su.

"Naravno, kada smo na moru uz obuću s kojom idemo u more na sebi imamo i odjeću za u more, kako drugačije? Ali nema tu problema, zovemo 112 i HGSS će nas spasiti. Zaista u toj situaciji ništa drugo nije ni preostalo i napravili su najbolje što su mogli", zaključili su iz HGSS-a u svom poznatom duhovitom stilu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara