FOTO Kolinda i Pahor prošetali Zagrebom

FOTO Kolinda i Pahor prošetali Zagrebom
Foto: HINA/ STA/Daniel NOVAKOVIČ

PREDSJEDNICA Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor susreli su se danas na neformalnom radnom ručku u Zagrebu, priopćeno je iz Ureda predsjednice. 

Predsjednik Pahor došao je u Zagreb odakle nastavlja put za Split na poziv organizatora Splitskog polumaratona, a neformalno druženje dvoje predsjednika nastavlja se u okviru njihova redovitog dogovora s ciljem nastavka dobrih međusobnih odnosa između Hrvatske i Slovenije. 
 
Prilikom susreta razgovaralo se o nekoliko pitanja, kao što je idući sastanak Procesa Brdo Brijuni, koji će se održati u svibnju u Albaniji. 

Predsjednici su suglasni da je u trenutnom međunarodnom okruženju važno očuvati međusobne dobrosusjedske odnose i politički dijalog na najvišoj razini.

U tom smislu, razgovarali su o zadnjem susretu trilaterale Slovenija-Austrija-Hrvatska, ali i o nacrtu predsjednika Pahora u vezi poslovnog foruma Inicijative triju mora, koji će se održati početkom lipnja u Sloveniji, koja je ujedno i domaćin.

Uz predsjednike 12 zemalja na forumu će biti nazočan i njemački predsjednik te visoki predstavnik SAD-a pri Europskoj uniji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara