FOTO Ovo je policajac za kojega tvrde da je razotkrio Ćelića

FOTO Ovo je policajac za kojega tvrde da je razotkrio Ćelića
Screenshot: Index

NEŠTO poslije 13 sati započela je konferencija kojoj se, preko odvjetnika Branka Šerića, javnosti prvi put obratio policajac koji je osumnjičen da je razotkrio pokušaj zataškavanja prometnog prekršaja Josipa Ćelića, bivšeg zamjenika ravnatelja policije.

Njegovo ime je Dragan Števanja.

Umjesto njega, javnosti se od 13 sati obraća Branko Šerić. NJEGOVO OBRAĆANJE PRATITE OVDJE

Odvjetnik Branko Šerić još je ranije ustvrdio da njegov klijent nije zviždač nego žrtva preko koje se sustav želi razračunati sa svim budućim zviždačima. Odvjetnik je dodao da će o predmetu govoriti on, a ne njegov klijent koji se nalazi pod suspenzijom.

Pokušaj zataškavanja

Kao što je poznato, policijski je presretač 12. ožujka zaustavio Ćelića dok je u okolici Zadra, na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 kilometara, vozio 165,6 kilometara na sat. Prema dostupnim informacijama, Ćelić je dobio prekršajni nalog na novčani iznos od pet tisuća kuna.

Potom se nije dogodilo baš ništa. Točnije, u zadarskoj policiji "nisu poduzeli daljnja postupanja radi sankcioniranja zamjenika glavnog ravnatelja, već su to učinili tek nakon što je informacija objavljena u medijima". Osim toga, zabilježena je i komunikacija između Ćelića i načelnika Policijske uprave zadarske Antona Dražina, ali "nije potvrđen medijski navod da je zamjenik glavnog ravnatelja tražio od načelnika policijske uprave da se prekršaj koji je počinio ne procesuira, odnosno da se snimka utvrđenog prekršaja ukloni", objavila je policija.

Ćelić podnio ostavku, policajac suspendiran

Krajem prošlog mjeseca, Ćelić je pod pritiskom javnosti podnio ostavku te je premješten na drugo radno mjesto, a prije nekoliko dana je objavljeno da je policija otkrila zviždača, dakle svog čovjeka koji je informaciju o zataškavanju Ćelićeva prekršaja dostavio medijima.

Suspendiran je, a protiv njega je i pokrenut kazneni postupak zbog odavanja službene tajne. Šerić nam je prije nekoliko dana izjavio kako, prema njegovu mišljenju, u ovom slučaju nema baš nikakvih elemenata tog kaznenog djela jer je objavljena informacija o običnom prekršaju koji ne može biti službena tajna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara