FOTO Plenković se retorikom odmiče od Karamarka, ali nešto mu je promaklo - dosta neugodno

FOTO Plenković se retorikom odmiče od Karamarka, ali nešto mu je promaklo - dosta neugodno

Foto: Twitter/Andrej Plenković

BUDUĆI predsjednik HDZ-a čovjek je koji bi HDZ trebao odmaknuti od huškačke politike na koju smo navikli te tu stranku vratiti bliže centru. Andrej Plenković u petak je najavio svoj program pod imenom "HDZ - središnja snaga razvoja Hrvatske", gdje je govorio o novom pristupu stranci, ali i hrvatskoj politici. Međutim, u posjeti međimurskom ogranku HDZ-a, Plenkoviću je promaklo da sjedi ispred Karamarkovog plakata - istog onog kojim se on pokušavao odmaknuti od Ive Sanadera.

Plenkoviću iza leđa tako je stajao natpis "Novo vrijeme, nova snaga", kojeg je Karamarko predstavio 2013. godine, poručivši pritom da je vrijeme HDZ-a kao korumpirane hobotnice i utočišta za kriminalce prošlo.

"Žalimo zbog postupaka pojedinaca iz naših redova koji su svojim koruptivnim aktivnostima uzdrmali same temelje našeg društva. Žalimo zbog toga što su iznevjereni naši branitelji i članovi koji su ovu državu stvorili. Žalimo što su iznevjereni svi hrvatski građani koji spravom očekuju da ih vode pošteni, časni i odgovorni političari i domoljubi. Te su pojave iza leđa ovom HDZ-u", rekao je tada Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti je nastavio koristiti taj slogan i u vrijeme najveće afere njegove karijere, ali i tijekom rušenja vlastite Vlade, neuspješnog preslagivanja većine te naposlijetku davanja ostavke na sve funkcije koje je dosad imao.

Andrej Plenković dolazi nakon velikih potresa u HDZ-u, kako bi tu stranku konačno doveo u mirne vode, ako ne i na pobjednički tron u rujnu. Upravo stoga je mrvicu nezgodno da se fotografira ispred plakata pred kojim je Karamarko gotovo uništio vlastitu stranku, a državu proveo kroz najveću krizu nakon Domovinskog rata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara