FOTO Pogledajte razmjere štete u Slavoniji: Poplavljene kuće, porušena drveća, potrgani krovovi...

FOTO Pogledajte razmjere štete u Slavoniji: Poplavljene kuće, porušena drveća, potrgani krovovi...

Foto: HRT, 034portal

JAK vjetar i tuča jučer su u popodnevnim satima pogodili jugoistočne djelove požeštine. Najgore su stradale Pleternica i Kutjevo, općina Jakšić te prigradska naselja same Požege.

Olujni vjetar napravio je mnogobrojne štete - porušena su drveća, potrgani krovovi, a osim kuća stradali su i gospodarski objekti.Evo što je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević rekao za HRT: "Stradale su kuće, gospodarski objekti. Po cestama su porušena drveća. Štetu sada ne možemo procijeniti ali vjerujemo da je milijunska", rekao je Kovačević.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci i službe održavanja cesta imale su pune ruke posla. Zbog pokidane elektromreže bez opskrbe električnom energijom ostali su potrošači sjeveroistočnom dijela Požeštine, te dijela grada Požege. Dežurne ekipe HEP-a su na teretnu i otklanjaju kvarove.

Vatrogasci JVP grada Požege, JVP PSŽ, te više DVD-a imali su preko 30 tehničkih intervencija uklanjanja stabala sa prometnica te ispumpavanja vode iz podrumskih prostorija, a sa intervencijama nastavljaju i tijekom današnjeg dana, javlja 034portal.Kratkotrajno grmljavinsko nevrijeme oko pola noći zahvatilo je područje Pakraca i Lipika. Grom je udario u jednu obiteljsku kuću u naselju Šeovica gdje su izgorjele elektroinstalacije, a intervenirali su vatrogasci JVP PSŽ i DVD Lipik. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara