FOTO Stabla pala na pet automobila u Splitu i razbila ih

FOTO Stabla pala na pet automobila u Splitu i razbila ih
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

PET je parkiranih vozila oštećeno nakon što su odmah poslije ponoći u splitskom gradskom kvartu Spinut na njih pala dva stabla, doznaje se od policije i vatrogasaca.

Petnaestak minuta nakon ponoći u Gajevoj ulici stabla su poklopila parkirana vozila. Ubrzo su na teren stigli pripadnici splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) s tri vozila. Šestorica vatrogasaca su stabla ispilali, a zatim su izvlačili vozila. Osim njih u toj je tehničkoj intervenciji sudjelovalo i troje gasitelja DVD-a Split s jednim vozilom.

Kako se doznaje u policiji, u padu stabala je oštećeno pet vozila i to Toyota zagrebačkih tablica, Peugeot daruvarskih registracijskih oznaka te tri splitska vozila - Audi, Citroen i Renault, kojima su popucala stakla i nastala udubljenja na karoserijama. Još tri parkirana vozila koja su bila u blizini pretrpjela su manja oštećenja nakon što su na njih pale manje grane stabla. Do pada je došlo tako što je prvo stablo bora palo na stablo čempresa pa su potom oba stabla pala na parkirana vozila.

Iako nitko službeno pad stabala na Spinutu nije doveo u vezu s puknućem glavne vodovodne cijevi koja je u petak poplavila strogi centar grada, činjenica je da je mjesto gdje su stabla pala od mjesta gdje je pukla cijev udaljeno svega nekoliko metara i da se u Gajevu ulicu slijevala velika količina vode koja je, procjenjuje se, vjerojatno omekšala tlo, zbog čega su stabla pala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara