Francuska ministrica traži od Airbusa da sačuvaju što više radnih mjesta

Francuska ministrica traži od Airbusa da sačuvaju što više radnih mjesta
Foto: EPA

FRANCUSKA ministrica gospodarstva Agnes Pannier-Runacher pozvala je proizvođača zrakoplova Airbus da zaštiti što je moguće više radnih mjesta, stavljajući kompaniju pod pritisak u nastojanju da se izbjegne prisilno smanjivanje broja radnih mjesta.

Naglasila je da Airbus treba koristiti 15 milijardi eura vrijedan francuski paket državne potpore namijenjen zaštiti radnih mjesta u zrakoplovnoj industriji.

"Pozivam Airbus i kompanije s velikim narudžbama da ispune svoju odgovornost, naime da unutar svojih tvrtki nastoje pronaći što više mogućih rješenja i mehanizama" (za spas radnih mjesta), kazala je Pannier-Runacher.

Planiraju ukidanje 15.000 radnih mjesta

Airbus planira ukinuti do 15.000 radnih mjesta zbog pada potražnje uslijed krize zbog koronavirusa. Kompanija je odbila isključiti prisilne rezove, ali je ponudila da će poštedjeti 3000 radnih mjesta u zamjenu za francusku i njemačku podršku, te pomoć u istraživanju.

Ranije u četvrtak tisuće španjolskih zaposlenika Airbusa prosvjedovalo je ispred tvornice u blizini Madrida zbog ukidanja radnih mjesta, mašući transparentima i pjevajući kroz maske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara