Francuska: Počelo suđenje "anđelu smrti"

BIVŠA bolničarka koja je izjavila da je ubijala kako bi ´okončala muke´ svojih pacijenata u ponedjeljak je izašla pred suce suda u Versaillesu gdje odgovara za optužbe za ubojstvo.

Christine Malevre (33), koju su njezini kolege nazivali ´anđelom smrti´, optužena je da je od siječnja 1997. do svibnja 1998. u bolnici Mantes-la-Jolie, 40 kilometara zapadno od Pariza, ubila sedam osoba.

Malevre je u više javnih nastupa te u knjizi priznala da je ubila tri svoja pacijenta zato što su je bolesnici i njihove obitelji zamolili da okonča njihove patnje.

´Nisam ih ubila´; napisala je u svojoj knjizi ´Moja ispovijest´. ´Pomogla sam im da zaustave patnju i odu u miru. Ja nisam ubijala. Ja nisam kriminalac´, objasnila je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je ipak uhićena u srpnju 1998. i tada je rekla policiji da je uz njenu pomoć ´tridesetak´ teško bolesnih pacijenata umrlo.

Ovo je suđenje ponovno u Francuskoj otvorilo raspravu o eutanaziji.

Odvjetnik obitelji žrtava Olivier Morice kazao je da se ovaj slučaj ne odnosi na eutanaziju te Malevre opisao kao ´serijskog ubojicu a ne kao suosjećajnu bolničarku´.

Malevre bi, ako bude osuđena, mogla dobiti kaznu doživotnog zatvora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara