Francuska pristala primiti migrante, javila se ljuta Le Pen: "Jako sam zabrinuta"

Francuska pristala primiti migrante, javila se ljuta Le Pen: "Jako sam zabrinuta"
Foto: EPA

MARINE le Pen, predsjednica stranke Nacionalno okupljanje, rekla je u nedjelju da je iznimno zabrinuta zbog izjava po kojima će dio migranata s broda Aquarius koji je u nedjelju pristao u Valenciji uskoro stići u Francusku.

Konvoj u kojem je bio i brod Aquarius stigao je u nedjelju nakon više od četiri dana putovanja u Španjolsku i iskrcao je više od 600 migranata. Predvečer je stigao posljednji od tri broda s migrantima, talijanski brod Orione, te iskrcao oko 250 migranata. 

Francuska je ranije rekla da je spremna prihvatiti jedan njihov dio, a glasnogovornik vlade u nedjelju je naglasio da još nije poznato koliko će migranta Pariz primiti, dodajući da će konačnu odluku donijeti "od slučaja do slučaja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogli su se ranije iskrcati u Tunisu ili Alžiru. Osim ako ne polazimo od načela koje postoji već nekoliko godina, a to je da migranti sustavno trebaju dolaziti u Europu", rekla je Le Pen, čelnica krajnje desne stranke nekadašnjeg imena Nacionalna fronta.

"Naravno da mi je drago da su živi i zdravi. Ali sam iznimno zabrinuta, čula sam premijera da je rekao da će dio njih doći u Francusku", dodala je zastupnica Pas-de-Calaisa.

Španjolski premijer Pedro Sanchez francusku je ponudu pozdravio i kazao da ona pokazuje europsku solidarnost na konkretnom slučaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara