Francuska izdala nalog za uhićenje sestre saudijskog princa

Francuska izdala nalog za uhićenje sestre saudijskog princa

Screenshot: YouTube 

U FRANCUSKOJ je izdan uhidbeni nalog za sestru saudijskog princa nasljednika Mohammeda bin Salmana, koja je naložila svom čuvaru da udari jednog obrtnika u Parizu, doznaje se nekoliko tjedana prije prinčevog predviđenog dolaska u Pariz.
 
Uhidbeni nalaog za Hassu bint Salman, prinčevu sestru je izdao krajem prosinca pariški istražni sudac, precizirao je izvor blizak tom predmetu i potvrdio informaciju tjednika Le Point.
 
Princ nasljednik Mohammed bin Salman bi trebao posjetiti Francusku još nedefiniranog datuma, navodno tijekom travnja.
 
Princ je pobornik umjerenog islama, tolerantnog i otvorenog. On dvije godine provodi politiku drastičnih reformi na gospodarskom i socijalnom planu koje su potresle običaje ultrakonzervativnog saudijskog kraljevstva.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najavio nabavku nuklearnog oružja
 
Princ je izjavi objavljenoj naveo da će Saudijska Arabija nabaviti nuklearno oružje ako ga nabavi njihov iranski protivnik.
 
U studenom 2017. je tijekom susreta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i princa Salmana omogućeno rješenje političke krize u Libanonu, kada je libanonski premijer Rafic Hariri najavio iz Ryada ostavku i otputovao u Francusku i povukao se.
 
Hassa bint Salman je osumnjičena da je u rujnu 2016. naredila svom tjelesnom čuvaru da udari obrtnika koji je došao obaviti radove u njihov stan u Avenue Foch. On je fotografirao prostoriju u kojoj je trebao obaviti radove, a princeza ga je optužila da želio medijima prodati fotografije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara