Francuski neonacisti i ekstremni židovi izradili web-stranicu

FRANCUSKI neonacisti izradili su zajedičku webstranicu s ekstremnim židovskim skupinama, objavivši veliki broj poruka usmjerenih protiv Arapa i muslimana, kaže se u izvješću vodeće francuske antirasističke skupine MRAP.

U izvješću se kaže kako su članovi ekstremno desnih francuskih skupina bili su spremni zatomiti svoje antisemitske osjećaje kako bi podijelili web-stranicu s ekstremnim pro-izraelski orijentiranim skupinama, usred rastućeg nasilja na Bliskom istoku.

"Ovo je novi fenomen", kazao je predsjednik skupine MRAP, koja je objavila izvješće o tom fenomenu na 170 stranica, Mouloud Aunit. "Željeli smo upozoriti na zabrinjavajući razvoj ovog oblika rasizma, koji nije samo virtualni, već se proširio na svakodnevni život", kazao je Aounit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U izvješću MRAP-a se kaže kako je 26 web-stranica što su ih napravili ekstremni desničari i ekstremni židovi u Francuskoj, poslano s istog servera u Sjedinjenim Državama u razdoblju između 1999. i ožujka ove godine.

Kreatori spomenutih web-stranica izdali su i upute kako stranice posjetiti "bez tragova".

Haim Musicant, predsjednik francuske Židovske zajednice osudio je sve ekstremne internet stranice te je pozvao da se pooštre zakoni koji će omogućiti borbu protiv rasizma na web-stranicama. Također je kazao kako ne zna tko točno stoji iza spomenutih stranica, ali je istaknuo kako ekstremista ima među židovima i među muslimanima.

"Ovo bi moglo biti djelo provokatora čiji je cilj pojačati tenzije u Francuskoj. Ako je riječ o židovima, onda su to izolirani slučajevi", rekao je Musicant.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara