Francuz umro tijekom spolnog odnosa na poslovnom putu, firma plaća odštetu

Francuz umro tijekom spolnog odnosa na poslovnom putu, firma plaća odštetu
Ilustracija: 123rf

POSLODAVAC je odgovoran za svaku nesreću koja se dogodi na poslovnom putu, zaključio je sud u Parizu, pa tako i za infarkt koji se dogodi tijekom usputnog seksualnog odnosa u hotelskoj sobi s potpunom neznankom.

Upravo je takav slučaj Xaviera X., koji je bio zaposlen u francuskoj tvrtki TSO koja se bavi gradnjom i održavanjem željezničkih pruga. Sud u Parizu presudio je da je njegova smrt bila nesreća na radu pa je tvrtka dužna isplatiti odštetu obitelji preminulog Xaviera.

Tvrtka se na sudu držala argumenta da njihov zaposlenik u hotelskoj sobi s neimenovanom gošćom nije obavljao svoj posao, već se bavio izvanbračnim seksualnim odnosom s neznankom. Taj se nesretni smrtni slučaj dogodio 2013. u središnjoj Francuskoj dok je Xavier X. bio na poslovnom putu, prenosi BBC

Nesreća na radnom mjestu

Nakon srčanog udara u hotelskoj sobi muškarac je preminuo, a zdravstveno osiguranje je zaključilo da se radi o nesreći na radnom mjestu. Kako su pojasnili, seksualna aktivnost normalan je dio životnih aktivnosti, "baš kao što je to tuširanje ili prehrana". Prizivni sud u Parizu složio se s tim mišljenjem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara