Franjo Hocenski predstavio program neovisne liste na HTV-u

Franjo Hocenski, nositelj neovisne liste broj 21 u 4. izbornoj jedinici, predstavio je program liste koju su formirali članovi regionalne Udruge građana Slavonije i Baranje, a koji se zalažu za poboljšanje uvjeta života u regiji i u Hrvatskoj. L

Izborni program saželi su u geslu "kvalitetne promjene za kvalitetnu regiju".

Hocenski je ocijenio da gospodarska i politička situacija u Hrvatskoj nije najpovoljnija, a smatra da su za to krivi saborski zastupnici.

"Mišljenja smo da u Sabor treba doći 90 posto novi ljudi, s novim idejama i novom snagom, i zbog toga je naš udarni prijedlog izmjena Izbornog zakona", rekao je Hocenski.

Pojasnio je da se zalaže za tzv. "otvorene liste", na kojima bi građani na izborima mogli glasovati za pojedine stranke, ali se unutar liste odlučiti i za jednog od kandidata.

Na taj način, smatra neovisni kandidat Hocenski, stranke ne bi mogle unaprijed odlučivati tko će ući u Hrvatski sabor.

"Baza Sabor zida, neka ga i skida", rekao je Hocenski, dodavši da kandidati s neovisne liste broj 21 predlažu i opoziv saborskog zastupnika, što sada, naglasio je, nije moguće.

Dodao je da se zalaže i za izravan izbor gradonačelnika, dogradonačelnika i načelnika, te da se protivi istovremenom obnašanju zastupničkih i gradonačelničkih dužnosti.

"Zalažemo se i za limitiranje zastupničkog mandata na najviše dva mandata", rekao je Hocenski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara