Franjo Varga pušten iz policije

Franjo Varga pušten iz policije
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

FRANJO Varga pušten je oko 18 sati iz osječke policije nakon obavijesnog razgovora.

Oduzeli mu elektroničku opremu

"O rezultatima današnje pretrage obiteljske kuće te ispitivanju osumnjičenika policija će obavijestiti nadležno državno odvjetništvo u Zagrebu. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u smislu pretrage elektroničke opreme koja je oduzeta", izvijestio je MUP.

Podsjetimo, policija je jutros pretražila Varginu obiteljsku kuću u Belišću. Nešto prije 13 sati priveli su ga na ispitivanje u svojstvu osumnjičenika.

Odavao je službene tajne

Policija je objavila zašto su pretraživali Varginu kuću.

"Policijski službenici Ravnateljstva policije, temeljem naloga nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, provode kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starim 37 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela 'Odavanje službene tajne' iz članka 300. Kaznenog zakona i 'Povreda tajnosti postupka' iz članka 307. Kaznenog zakona.

Sumnja se da je 37-godišnjak tijekom ožujka i travnja ove godine drugim osobama neovlašteno ustupio podatke iz istraživanja koje se protiv njega i drugih osumnjičenika provodi, a koje istraživanje je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku proglasilo tajnim.

Navedeni 37-godišnjak nazočio je tijekom jutra pretrazi obiteljske kuće u Belišću koju po nalogu nadležnog suda u Osijeku pretražuju policijski službenici. Po završetku kriminalističkog istraživanja o rezultatima provedenih radnji bit će obaviješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu", stoji u objavi policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara