Friščić: Nisam umješan u smjenu Marinca, samo smo s HDZ-om razgovarali o efikasnosti Podravke

"RAZGOVARALI smo i razgovaramo o efikasnosti Podravke, kao i o  novim akvizicijama te širenju tržišta, a jednako tako i tko će u Podravci predstavljati državu" potvrdio je danas čelnik čovjek HSS-a Josip Friščić kako HDZ i HSS razgovaraju o Podravci. No paradoksalno, Friščić je demantirao medijske napise o tome kako se s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom  dogovorio oko smjene dosadašnjeg prvog čovjeka Podravke Darka Marinca.

Naime, Friščić kaže kako nije bio umješan u smjenu Marinca, jer je ovaj predsjednik Uprave, no to bi mogao napraviti Nadzorni odbor koji bi ovih dana trebao analizirati poslovne rezultate. Mnogima u NO-u ističe mandat, podsjetio je Friščić, dodajući kako bi se trebali tražiti oni koji su spremni uhvatiti se u "koštac s problemima".

Rošada HDZ-a i HSS-a

Podsjetimo, Darko Marinac osam je godina bio predsjednik Uprave Podravke. Marincu je navodno, kao zamjena za dosadašnju poziciju, ponuđeno čelno mjesto u Podravkinom Nadzornom odboru - pozicija s koje odlazi Mladen Vedriš. U Marinčevu dosadašnju fotelju privremeno bi trebao zasjesti jedan od članova Uprave, menadžer Zdravko Šestak.

Kako smo pisali, objašnjenje tog neočekivanog obrata, prema nekim glasinama, leži u činjenici da je Marinac "predsjednikov čovjek", a s obzirom da je "HDZ krenuo u obračun s ljudima bliskim predsjedniku Stjepanu Mesiću", nije se pitalo za cijenu koju treba platiti za njegov odlazak. Naime, dio kompromisa između HDZ-a i HSS-a navodno leži u tome da će novi članovi Uprave postati HSS-ovac Marin Pucar, inače direktor prodaje, i HDZ-ovac Josip Pavlović, inače direktor financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno vlasništvo, nije vlasništvo HDZ-a

Danas je Friščić rekao kako od Podravke očekuje da bude regionalni lider, što je propustila napraviti dosadašnja uprava. Kako kaže lider seljaka, poslovni plan Podravke nije ostvaren, a država bi se trebala znati brinuti za svoje, budući je ta tvrtka ocijenjena kao ona od posebnog državnog značaja. U Podravci je, naime, 28 posto vlasništva u državnim rukama.

O Podravci je danas govorio i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić koji je ponovio svoje teze, kako je u Podravci na djelu koalicijski dogovor. "Država bi trebala dignuti svoje diktatorske šape s kompanija u kojima ima vlasništvo i prepustiti ih na upravljanje stručnim ljudima i građanima" istaknuo je Mršić dodajući kako 28 posto državnog vlasništva, nije ekvivalent vlasništva HDZ-a.

I.Ć.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara