G. Granić razgovarao s predstavnicima udruga za borbu protiv ovisnosti i terapijskih zajednica

U DANAŠNJEM razgovoru s predstavnicima hrvatskih udruga za suzbijanje zloporabe opojnih droga i terapijskih zajednica predsjednik Povjerenstva za suzbijanje zloporabe opojnih droga, potpredsjednik Vlade Goran Granić predložio je da se pokrene pitanje programa zapošljavanja bivših ovisnika, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Zajednički je zaključak bio da se upute prijedlozi Fondu za razvoj te Hrvatskom zavodu za zapošljavanje kako bi se ispitale mogućnosti za pokretanje posebnih programa takve vrste.

Granić je izvijestio sugovornike o radu Povjerenstva, a predstavnicima udruga predložio da "preuzmu inicijativu za prijedlog akta kojim bi se definirao njihov djelokrug za učinkovitije djelovanje i preuzimanje dijela odgovornosti za plan financiranja".

Predstavnici udruga za suzbijanje zloporabe opojnih droga i terapijskih zajednica izvijestili su Granića o problemima s kojima se susreću u radu, posebice vezano uz financiranje.

Zaključeno je da je potrebno aktivnije djelovanje na području prevencije i edukacije te poboljšanja komunikacije između samih udruga kako bi bili uspješnije u postizanju rezultata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara