G. Granić: Vlada će nadoknaditi povratnicima trošak boravka u tuđim kućama

Vlada će proučiti svaki pojedinačni slučaj i nadoknaditi trošak prognanicima i povratnicima koji su tuženi zbog boravka u tuđim kućama, najavio je danas u Saboru potpredsjednik Vlade Goran Granić.

Time je odgovorio na upit HDZ-ove zastupnice Jadranke Kosor koja je upozorila na težak položaj prognanika suočenih i s do 200 tisuća kuna 'teških' sudskih tužbi za naknadu stanovanja u tuđim kućama i stanovima.

Kosor je podsjetila na zaključak Sabora po kojemu je Vlada dužna nadoknaditi trošak zajamnine, optuživši Vladu da se oglušila na tu obvezu i da do sada nije reagirala ni u jednom slučaju, zbog čega je zajednica povratnika najavila i prosvjede na Markovu trgu.

Ministrica pravosuđa Ingrid Antičević Marinović kazala je da Vlada mora sagledati svaki slučaj pojedinačno, kako bi mogla nadoknaditi trošak prema jasnim kriterijima.

Razlika je od slučaja do slučaja i Vlada mora razlikovati ono što je dužna nadoknaditi od onoga što nije, rekla je ministrica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić najavio je da će Vlada donijeti sve potrebne mjere da bi se sačuvala vrijednost dionica za branitelje i članove njihovih obitelji u hrvatskim tvrtkama u državnom vlasništvu.

HDZ-ova zastupnika Đuru Dečaka zanimalo je hoće li Vlada u cijelosti provesti odredbe Zakona o pravima branitelja, kojima im je osigurano sedam posto dionica u javnim poduzećima u većinskom državnom vlasništvu.

Po završetku 'aktualnog prijepodneva' određena je stanka, nakon koje će zastupnici po hitnom postupku raspravljati o Vladinom konačnom tekstu zakona o potvrđivanju Protokola o suradnji u sprječavanju onečišćavanja s brodova i, u slučajevima opasnosti, u suzbijanju onečišćavanja Sredozemnog mora.

(Hina) tr/um az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara