Gabrić: Jelenić laže, imam snimljeno da je on od mene tražio uslugu

Gabrić: Jelenić laže, imam snimljeno da je on od mene tražio uslugu
Foto: Pixsell, Screenshot

GLAVNI državni odvjetnik Dražen Jelenić danas je, nakon objave Nacionala, priznao da je mason. 

Jelenić je priznao kako je početkom ožujka 2018. godine pozvan u udrugu koja se bavi slobodnim zidarstvom, tzv. masone, odnosno udrugu građana Veliki Orijent Hrvatske.To nije tajna organizacija nego registrirana udruga, tvrdi Jelenić. Sad joj je na čelu Nikica Gabrić, a Jelenić je kazao kako je prešao u drugu masonsku ložu.

No uz to je optužio Gabrića da je pokušao utjecati na predmet iznude koju je prijavio, a riječ je o slučaju zbog kojeg su uhićeni čelni ljudi ekstremističkog portala Dnevno i tjednika 7Dnevno koji su navodno od Gabrića tražili da plati oglase kako ne bi objavili da je mason.

Gabrić je u Dnevniku Nove TV odgovorio Jeleniću. Kazao je da on ne govori istinu i da je bilo upravo suprotno. 

Gabrić: Jelenić laže, imam snimku razgovora

"Gospodin Jelenić je tražio jednu uslugu od mene, a ne ja od njega", rekao je Nikica Gabrić.

"Evo sad malo neka gospodin Jelenić čuje šta je pričao tu... Dakle, cijeli razgovor je snimljen, ne nezakonito nego da mi ne mogu imputirati da sam ja nešto rekao ili vršio neki pritisak", navodi Gabrić. Istaknuo je i da će snimku "pokazati kada bude vrijeme" te da će njegove riječi sve razjasniti.

Proziva i Državno odvjetništvo da je traljavo odradilo postupak. Napominje kako on nije plasirao te informacije Nacionalu.

"Ne, Bože sačuvaj, dapače, upozorio sam općinskog i glavnog državnog odvjetnika otkud mu prijeti opasnost, a on to interpretira kao da sam ja to dao Nacionalu. Na žalost njegovu, nisam to ja dao", kaže Gabrić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara