Gabrijela Žalac jučer je pljunula u lice svima koji rade za svoju plaću

Gabrijela Žalac jučer je pljunula u lice svima koji rade za svoju plaću
Foto/screenshot: Index/N1

AJMO još malo i za Gabrijelu. Ajmo, ajmo, nema zabušavanja. Dio vašeg današnjeg rada ići će i Gabrijeli Žalac, bivšoj ministrici regionalnog razvitka i fondova Europske unije. Baš jučer se pohvalila kako ne radi ništa i za to će dobiti 294.408 tisuća kuna.

Za godinu dana. Punog nerada.

Da, Gabrijela Žalac dobitnica je u životnoj igri čija su pravila relativno jednostavna: izaberete li odgovarajuću stranku, za vas su sva ili barem mnoga vrata otvorena. Čak i kad se neka zatvore, to nije potpuno. Eto, ona je još polovicom srpnja ispala iz Vlade Andreja Plenkovića, a nije riječ o osobito ekskluzivnom klubu, ali i dalje fino živi. Odabrala je pravo primanja pune plaće šest mjeseci i pola plaće narednih šest mjeseci. Sve po Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika. To razdoblje dužnosnici bi trebali provesti tragajući za novim radnim mjestom jer su, kao, u mandatu bili posvećeni općem dobru pa nisu stigli razmišljati što će raditi poslije.

Cooliranje za naše pare

Kako Žalac traga za poslom?

„Ja sam zapravo na svim sastancima koje je stranka imala“, izjavila je na predstavljanju programa Kolinde Grabar-Kitarović. "Trenutno planiram budućnost. Na coolingu sam, kako kažemo, s obzirom na obnašanje dužnosti... Kao što znate, uzela sam 6 plus 6 i vidjet ćemo što dalje“, izgovorila je pred televizijskim kamerama.

Kako je radila za opće dobro?

Misteriozni Mercedes i druge priče

Krasno. Prvo je vozeći automobil bez važeće vozačke dozvole u Vinkovcima oborila desetogodišnjakinju, a potom su počele izlaziti na površinu i druge afere: misteriozni novi Mercedes E klase u njezinu dvorištu, softver koji je ministarstvo, pod njezinim mudrim vodstvom, nabavilo za 13 milijuna kuna od nepoznate tvrtke bez referenci, samo su najdojmljivije točke ministričina rada u vladi. I onda kada je Plenković konačno smogao snage da joj pokaže izlazna vrata, žena se fino odlučila o trošku državnog proračuna razmišljati o budućnosti.

Zato, ne posustajte, dio vašeg rada ide i Gabrijeli Žalac.

Zašto?

Zato što može.

A može zato što većina birača tako hoće.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara