Gadafi za kaos optužio al-Qaidu: Borit ćemo se do posljednjeg muškarca i žene

Foto: AFP

LIBIJSKI vođa danas se ponovno obratio svojim pristašama te je za nemire u državi optužio bivše zatvorenike Guantanamo Baya koji su prevezeni u Libiju, a ona ih je pustila na slobodu nakon što su obećali da će se promijeniti.

No, Gadafi je napomenuo da su oni "spavači" al-Qaide. Ponovio je kako ne može odstupiti, jer je vlast u državi 1977. godine dobio narod. Govor je prikazan na libijskoj državnoj televiziji, a Gadafi je govorio u velikoj dvorani u Tripoliju. Njegovi pristaše su uzvikivali slogane "Bog, Moamar i Libija".

"U Libiji nije bilo nasilja"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođa je obećao da će se njegovi pristaše boriti "do posljednjeg muškarca i žene". Još uvijek tvrdi kako tijekom demonstracija u Libiji nije bilo nasilja. Gadafi je zatražio da UN i NATO istraže što se točno dogodilo u Libiji te je dodao da Libiju žele kolonizirati i uzeti joj naftu. "Milom vas da pronađete te mirne prosvjednike koji su ubijeni. U SAD-u, Francuskoj ili bilo gdje drugdje, ako ljudi napadnu vojna skladišta i pokušaju ukrasti oružje, bit će ubijeni", kazao je Gadafi.

Upozorio je da će tisuće Libijaca umrijeti, ako SAD i NATO napadnu državu. Libijski vođa je kazao da su naftna polja "sigurna" i "pod kontrolom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara