GALERIJA Pogledajte kako izgleda novi zagrebački aerodrom: "Ovo su vrata Hrvatske u svijet"

GALERIJA Pogledajte kako izgleda novi zagrebački aerodrom: "Ovo su vrata Hrvatske u svijet"

Foto: FAH

DO OTVORENJA novog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb ostalo je još godinu dana.

Gradilište je obišao ministar prometa Oleg Butković zajedno s predstavnicima izvođača radova.

"Ovo što smo vidjeli zaista je impresivno, zadovoljan sam. Ovo je definitivno jedan od najvećih infrastrukturnih projekata danas u Hrvatskoj", kazao je prilikom obilaska ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković. "Veseli me što će zračna luka u Zagrebu biti nova, reprezentativna i što se nećemo više sramiti kada nam ljudi dolaze iz svijeta. Ovo su vrata Hrvatske u svijet i u tom smislu će se promijeniti slika glavnog grada i Hrvatske", dodao je, a prenosi HRT.

Gradilište su obišli i zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Vesna Kusin, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, izrazivši zadovoljstvo napretkom radova.

Član Uprave MZLZ-a David Gabelica kazao je da se novi terminal, vrijedan 313 milijuna eura, proteže na 65 tisuća četvornih metara na četiri razine, s tim da će se prve dvije koristiti za dolaske, a druge dvije za odlaske. Nova zgrada u prvoj fazi će moći primiti 5 milijuna putnika, a kada se broj putnika poveća iznad toga broja kapacitet će se povećati na 8 milijuna putnika, kaže Gabelica.

MZLZ je u 30-godišnju koncesiju dan konzorciju ZAIC kojeg čine Aéroports de Paris Management, Bouygues Batiment International, TAV Airports, Viadukt, Marguerite Fund i IFC, član grupacije Svjetske banke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara