Gdje je nestala zvijezda klerikalne desnice Zvonimir Troskot?

Gdje je nestala zvijezda klerikalne desnice Zvonimir Troskot?
Dalibor Urukalovic/PIXSELL / Igor Kralj/PIXSELL

“OVO je vođa referendumske revolucije u Hrvatskoj”, glasio je jedan od mnogih bombastičnih naslova članaka o Zvonimiru Troskotu, objavljenim krajem svibnja u hrvatskim medijima. 

34-godišnji ekonomist Troskot je početkom svibnja javnosti predstavljen kao glavno lice referendumske inicijative Narod odlučuje, iza koje zapravo stoji Željka Markić i njena desno-klerikalna udruga U ime obitelji. U kratkom roku je ovaj bivši nogometaš dao hrpu intervjua, nastupio u desecima televizijskih emisija i redovito se pojavljivao pred novinarima i davao izjave o svemu i svačemu.

Pijan otkrio vjeru u Isusa

U toj fazi Troskotove sveprisutnosti smo tako saznali da je mrtav pijan otkrio vjeru u Isusa, da osjeća kako mu je duša namazana maslacom, da je dio molitvene zajednice i da apstinira od seksa. Troskota su Željki Markić skloni mediji hvalili kao mladu nadu, neukaljano novo lice, primjer uspješnog Hrvata itd. Toliko se Troskot istaknuo svojim trotjednim paradiranjem po medijima da je čak dobio i natuknicu na hrvatskoj Wikipediji.

No, onda je Troskot posve nestao iz javnosti, a nema ga nigdje ni ovih dana kada se opet vode velike javne bitke između Markićkine inicijative i Ministarstva uprave predvođenog Lovrom Kuščevićem. Istupanje u ime Markićkine inicijative su u Zagrebu pretežito preuzeli stari suradnici njene udruge Natalija Kanački i Luka Mlinarić, dok bivšeg frontmena Troskota nema.

Zadnji javni istupi sredinom lipnja

Čini se kako je njegov zadnji istup bio sredinom lipnja, kada je Markićkina inicijativa predavala kutije s navodnim potpisima - nakon što su ih daleko od očiju javnosti držali na nepoznatim lokacijama 17 dana - za raspisivanje referenduma u sabor. Tada je Troskot poručivao sljedeće: “Imamo potpise, ne sramotite se, raspišite referendum!”

Sada se pokazalo da Markićkina inicijativa, ako je vjerovati provjeri koju je naložio ministar Kuščević, nema dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava, te da su se potpisivali i mrtvi i djeca. Troskota nema da išta od toga komentira.

U svakom slučaju, čudno je da je iz javnosti nestao čovjek koji je predstavljen kao frontmen najnovije Markićkine referendumske inicijative. Doista, gdje je nestao Zvonimir Troskot?


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara