Glumica optužila Busha starijeg: "Dodirivao mi je stražnji dio tijela i ispričao prosti vic"

Glumica optužila Busha starijeg: "Dodirivao mi je stražnji dio tijela i ispričao prosti vic"

Foto: Gulliver Getty

BIVŠI američki predsjednik George H.W. Bush ispričao se glumici koja ga je optužila da ju je neprimjereno dodirivao po stražnjem dijelu tijela tijekom projekcije prije 4 godine.

Incident se dogodio tijekom predstavljanja tv-serije "Turn Washington's Spies", prema riječima glumice Heather Lind, koja je ispričala svoju verziju u poruci objavljenoj na društvenim mrežama, koja je kasnije izbrisana.

Seksualni napad


Glumica (34) je objasnila da je odlučila prekinuti tišinu kada je vidjela bivšeg predsjednika (93) koji je godinama u invalidskim kolicima, u subotu na pozornici tijekom humanitarnog koncerta za žrtve uragana koji je opustošio jug Sjedinjenih Država i Karibe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kada sam se susrela s predsjednikom Georgeom H. W. Bushem, prije 4 godine na promociji tv-serije, seksualno me napao dok sam pozirala za fotografiju", napisala je.

"Nije se sa mnom rukovao. Dirao mi je stražnji dio tijela iz invalidskih kolica dok je njegova supruga Barbara Bush stajala uz njega. Ispričao mi je prosti vic", napisala je i dodala da je tijekom druge foto seanse, 41. predsjednik ponovio isti potez. U priopćenju poslanom Daily Mailu i New York Daily Newsu, glasnogovornik Georgea H. W. Busha je kazao kako žali što je nespretni pokušaj šale povrijedio te mu nije bila namjera.

Optužbe nakon slučaja Weinsteina

"Predsjednik Bush nikada ne bi ni pod kojim uvjetima namjerno nekog uznemirio i on se iskreno ispričava ako je njegov pokušaj da se našali povrijedio gospođu Lind", rekao je.

Te optužbe su uslijedile nakon slučaja Harveya Weinsteina, koji je brojne žene  potaknuo da otvoreno govore o do sada prešućenim seksualnim napadima  muškaraca na vlasti. Hollywoodskog producenta je pedesetak žena optužilo za seksualno uznemiravanje, napade i silovanja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara