Glavaš misli da HNS ucjenjuje vladajuću koaliciju

Glavaš misli da HNS ucjenjuje vladajuću koaliciju
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

PREDSJEDNIK HDSSB-a Branimir Glavaš rekao je večeras da je vlada napravila najviše što je moguće za prosvjetne djelatnike i nije odbila mogućnost da se naprave dodatni pozitivni iskoraci.

Nakon sastanka koalicijskih partnera Glavaš je rekao da ih je premijer izvijestio o svemu što je vlada napravila na tom području, a on osobno smatra da je HNS prešao granicu te da zloupotrebljava i ucjenjuje vladajuću koaliciju.

"Vlada je napravila maksimum maksimuma što je moguće za prosvjetare i ne odbija da to učini u narednim mjesecima, no za to je potreban dijalog, a ne manipulacija jedne političke stranke s tisućama prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj", ocijenio je.

"Hrvatska se ne smije zaduživati da bi kupovala biračko tijelo pred parlamentarne izbore"

Dodao je da nitko od članova vladajuće koalicije nije protiv povećanja plaća prosvjetnim radnicima, policajcima, zdravstvenim djelatnicima i drugim zaposlenicima državne uprave te da na to ne može stavljati pravo jedino HNS.

"Svi smo za to, ali treba gledati realne mogućnosti hrvatske države ovoga trenutka. Najjednostavnije je podići kredit od nekoliko milijuna eura i ne zamarati se time tko će to vraćati nakon sljedećih parlamentarnih izbora. Hrvatska se ne smije zaduživati da bi kupovala biračko tijelo pred parlamentarne izbore", istaknuo je Glavaš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara