Glavaš "počistio" 700 tisuća kuna s računa HDZ-a?

POVJERENIK HDZ-a za Osječko-baranjsku županiju Tomislav Ivić najavio je istragu zbog 700 tisuća kuna koje su nestale s računa Gradskog i Županijskog odbora. Iako nije htio govoriti o imenima, naglasio je da se jako dobro zna tko je imao ovlasti za podizanje novca.

Branimir Glavaš je bio predsjednik Županijskog odbora, Vladimir Šišljagić predsjednik Gradskog, a Ivan Drmić tajnik osječkog HDZ-a. Sva trojica su 21. travnja isključeni iz stranke, a istog dana s  računa su nestali i novci.

Na konferenciji za novine Ivić je rekao kako na računu nije ostalo gotovo ništa i iako su potpisnici računa u tom trenu imali pravo podići novac, pitanje je gdje je on završio. Nadležni organi, kaže, provjeravaju što se dogodilo, a ako utvrde da je bilo kriminalnih radnji, odgovarajući kazneni postupci će biti pokrenuti.

"HDZ nije radio s "prljavim" novcem da bi netko "čistio" račun! Sve smo radili legalno. I zašto se "politički komesar" Ivić uopće opterećuje novcem koji nije stvarao? Neka mu bude važnije što osječko-baranjski HDZ nikome ne duguje niti lipe te da su svi računi plaćeni." – rekao je Glavaš za Jutarnji list.

Dodao je kako se lako može provjeriti da on nikada nije uzeo ni lipe od HDZ-a, te da je novac potrošen za predizbornu kampanju. Naime, tiskano je 37 tisuća plakata, snimljeni su predizborni "jingleovi" i rezervirane su dvorane za stranačke skupove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se u međuvremenu smjestio u novi prostor čija najamnina iznosi jednu kunu mjesečno. Rekao je kako će kampanja Nezavisne liste Branimira Glavaša biti afirmativna i kako nikoga neće napadati, a ići će s promocijom svog programa, a to je novi teritorijalni ustroj RH.

S druge strane, Ivić kao nositelj županijske liste, na prvom predstavljanju koalicijskih lista HDZ-a i HSLS-a istaknuo je kako pokušaj opstruiranja izlaska HDZ-a na lokalne izbore od strane bivših članova nije uspio te kako očekuju odlične rezultate.

"Istina, zbog poznatih događanja proteklih dana na terenu je vladala velika zbunjenost. Mnogi su nam članovi javili da su bili zavedeni dolaskom na nezavisnu listu Branimira Glavaša i nisu znali što potpisuju, ali su i dalje čvrsto uz HDZ."- rekao je Ivić naglasivši kako od strane njega ili nekog drugog člana osječko-baranjskog povjerenstva nije bilo nikakvih pritisaka.

Rekao je i kako je Glavašu upućeno nekoliko dopisa iz središnjice stranke te kako ga je i on sam nekoliko puta pokušao kontaktirati oko primopredaje prostorija i dokumentacije osječko-baranjskog HDZ-a te kako se nada da će se sve to obaviti na civiliziran način.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara