Glavašević ima poruku za ljude koji pišu da mu se otac okreće u grobu

Glavašević ima poruku za ljude koji pišu da mu se otac okreće u grobu
Foto: Filip Kos/PIXSELL/Facebook

NEZAVISNI saborski zastupnik Bojan Glavašević objavio je status na Facebooku posvećen svim njegovim “mrziteljima” koji mu upućuju pogrdne poruke.

Njegov otac Siniša Glavašević je 1991. godine nakon pada Vukovara zarobljen, mučen te na kraju ubijen na Ovčari. Njegovi ostaci pronađeni su nakon rata, 1997. godine.

Glavašević, bivši i dugogodišnji član SDP-a, već je godinama na udaru desnice. Prvo su ga prozivali kao pomoćnika ministra branitelja za vrijeme šatoraškog prosvjeda, a to se nastavilo i nakon njegovog ulaska u sabor. Među uvredama na društvenim mrežama često se spominje njegovog oca koji se, kako se nerijetko piše, "okreće u grobu" zbog politike koju mu zastupa sin.

Danas je, baš na obljetnicu pokolja na Ovčari, Glavašević putem Facebooka komentirao takve uvrede, objavivši neke poruke koje je primio.

“Mojim mrziteljima jedna od najdražih uvreda je upravo ta: otac ti se okreće u grobu. Već dugo želim nešto napisati o tome, a baš danas sam dobio poticaj od nekoliko 'hrabrih' koji su mi se javili. Grozna je pomisao da smo naše voljene, kojih više nema, svojim ponašanjem izdali i uvrijedili do te mjere da oni ni u smrti ne mogu pronaći mir. U mojem je slučaju ova uvreda još bolnija jer je moj otac - baš na današnji dan - mučen na najgore načine i onda među prvima strijeljan i bačen u masovnu grobnicu.

"Moji mrzitelji impliciraju da ja uopće nisam poznavao svog oca"

Ova uvreda ima još jednu dimenziju. Budući da sam ja bio dijete kada mi je otac ubijen, govoreći mi da se zbog mojeg ponašanja okreće u grobu, moji mrzitelji također impliciraju da ja uopće nisam poznavao svog oca. Bilo da roditelja izgubimo sa 7 ili sa 77 godina, nedostajat će nam razgovora i poznanstva s njima. Roditeljske ljubavi naprosto nikad nije dosta.

"Da, 'otac ti se okreće u grobu' vrlo je pomno odabrana uvreda"

Moji mrzitelji sve to jako dobro znaju i, u silnoj želji da mi naude makar riječima, kad već drugačije ne mogu, odlučuju se na one riječi koje im se čine ekvivalentom primjerice, višesatnog mlaćenja čeličnim šipkama ili rafala ispaljenog iz automatskog oružja.

Da, 'otac ti se okreće u grobu' vrlo je pomno odabrana uvreda. Čovjek koji je takvo što u stanju izgovoriti drugom ljudskom biću, zapravo uopće nije mnogo bolji od onih koji su zaista premlaćivali čeličnim šipkama i ispaljivali rafale iz automatskog oružja u nedužne i nenaoružane.

"Ponekad mi doista dođe da svojim mrziteljima kažem kakvu grubu riječ"

Bit ću vam sasvim iskren, ponekad mi doista dođe da odgovorim ili da svojim mrziteljima kažem kakvu grubu riječ. Ali onda prizovem u sjećanje sve lijepe trenutke koje sam imao s tatom, sav smijeh i svu njegovu sposobnost da svoj život okrene prema onome što je bitno, a one nebitne pusti da, poput prašine, budu odneseni u zaborav. Život je zbilja prekratak za hejtere”, napisao je Glavašević.

Nedavno objavio sliku iz djetinjstva

Glavašević ne govori često o ocu u javnosti i na društvenim mrežama.

No, prije nekolko dana objavio je nekoliko rečenica povodom očevog rođendana.

"Danas bi mu bio 59. rođendan. Umjesto žaljenja za svim trenutcima koje smo mogli imati zajedno, a koji su nam ukradeni, kroz život sam se trudio do najmanjeg detalja upamtiti svaki lijep trenutak koji jesmo imali i koje nam nitko ne može oteti. A u godinama koje smo proveli zajedno imali smo ih, na sreću, dovoljno za nekoliko ljudskih života. Na slici je jedan takav trenutak roditeljske pažnje i nježnosti, uhvaćen kamerom na našoj nedovršenoj kući, kojoj nije bilo suđeno da postane dom.

Smrt nam voljene ljude možda uzme iz naše svakodnevice, ali njihova ljubav, prijateljstvo i sve što su nas naučili, čini ih besmrtnima i uvijek prisutnima u našim životima", napisao je Bojan Glavešvić objavivši sliku iz vremena prije rata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara