glavni odbor sdp-a usuglasio prijedlog stranačkog statuta

U pripremi za stranačku Izbornu konvenciju, Glavni odbor SDPa sinoć je usuglasio prijedlog novoga stranačkog statuta, koji bi trebala donijeti Izborna konvencija, 8. svibnja.

Predsjednik SDP-a Ivica Račan je, nakon sjednice, izvijestio da je odlučeno da će Glavni odbor stranke, umjesto 61, kako je ranije planirano, imati 63 člana.

Odlučeno je i da će kriterij za ulazak u Glavni odbor biti rezultat na izborima u županijskim organizacijama, a odbačen je prijedlog da se ulazak u to stranačko tijelo uvjetuje brojem članova u županijskoj organizaciji.

Račan je izvijestio i da će stranka, umjesto dva, kako je ranije planirano, imati tri potpredsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tu je odluku Glavnog odbora Račan pozdravio, ocjenjujući da će se na taj način prilika za dokazivanje u stranci dati i mlađem, manje poznatom kadru.

Najavio je da će Glavni odbor, 25. travnja, održati još jednu sjednicu, na kojoj će se raspravljati o političkoj deklaraciji, koja bi trebala definirati politički trenutak i perspektive u Hrvatskoj te stavove SDP-a.

Izborna konvencija SDP-a održat će se 8. svibnja i u njezinu će radu sudjelovati više od 1300 delegata izabranih na unutarstranačkim izborima, koji će se provesti do 20. travnja.

(Hina) xibob ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara