Glavni pregovarač EU-a: Idući tjedan je značajan za pregovore o Brexitu

Glavni pregovarač EU-a: Idući tjedan je značajan za pregovore o Brexitu
Foto: EPA

ISHOD pregovora o Brexitu između vlade britanske premijerke Therese May i oporbene Laburističke stranke koji bi omogućio izlazak iz slijepe ulice rasprava o britanskom napuštanju EU-a, mogao bi biti poznat idući tjedan, rekao je u nedjelju glavni pregovarač Europske unije Michel Barnier.

"Ovaj će tjedan biti iznimno važan. Bit će poznati rezultati pregovora između Laburističke stranke i vlade Therese May. Hoće li ti pregovori biti plodonosni?" rekao je Barnier za tv-LCI. 

Glasnogovornica Laburističke stranke ranije je u nedjelju kazala da su pregovori bili produktivni, no da vlada mora pomaknuti neka svoja ograničenja. 

Barnier smatra da pregovori između laburista i britanske vlade ne dovode u pitanje sporazum o izlasku iz EU-a, o kojemu je ranije postignut dogovor između bloka i britanske vlade. 

"Dvije se strane slažu da je sporazum koji imamo zapravo jedini moguć. Dakle, sporazum što smo ga uspjeli postići je konačan i o njemu se više ne može pregovarati", rekao je. 

Na pitanje novinara hoće li Britanija krajem svibnja sudjelovati u predstojećim izborima za Europski parlament, Barnier je odgovorio pozitivno, ako se prije izbora ne postigne neki dogovor. 

"U skladu sa zakonom svaka članica EU-a, a to je i Velika Britanija, mora organizirati održavanje izbora", rekao je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara