Glavni ravnatelj HRT-a: Ne ljute se novinari na mene nego na Vladu

Tekst: M.M.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

"NE MISLIM da je to neka velika ljutnja prema HRT-u, nego u prvom redu prema Vladi koja donosi opće preporuke, a ne vodi računa o specifičnostima pojedinih zanimanja", komentar je glavnog ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića u Večernjem listu, kada su ga upitali da komentira najavljeni mogući odlazak nekih prvih zvijezda HRT-a nakon što su im znatno snižene plaće. Snižavanjem plaća po Vladinu naputku obuhvaćeno je 30-ak ljudi na rukovodećim položajima, a mnogi od njih javno su izrazili svoje nezadovoljstvo.

Ne zna da zna?

No, posebno je zanimljiv Sutlićev komentar na prijavu Državnom odvjetništvu i Uskoku od skupine anonimnih novinara koja ga, čini se, nije pretjerano impresionirala.

Novinari u prijavi optužuju Sutlića da je sklapao štetne ugovore, sastavljao dokumente s lažnim sadržajima, lažno prikazivao financijsku situaciju HRT-a i oštetio državni proračun. Sutlić danas kaže da je osobno jučer glavnom državnom odvjetniku stavio na raspolaganje svu dokumentaciju o poslovanju HRT-a i to s očitovanjem interne revizije te kuće.

"Nisam to nikada prije vidio", rekao je Sutlić za Večernji list za dokument o poslovanju koji je sastavljen na osnovi revizorskih izvještaja od 1999. do 2008. godine u kojem se, među ostalim, tvrdi da je ta kuća prošle godine lažno prikazala dobit od 133 tisuće kuna, a zapravo je imala gubitak od 68 milijuna kuna. Naime taj dokument sastavni je dio prijave protiv Sutlića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara