glazbenici milanske scale stigli u zagreb

´Sretan sam što ću prvi put nastupiti u Hrvatskoj i što će koncert biti humanitarnoga karaktera, jer sam svjestan posljedica što ih je rat ostavio u Hrvatskoj´ izjavio je po dolasku u zagrebačku Zračnu luku Ricardo Muti, glazbeni ravnatelj i prvi dirigent milanske Scale. L

Veliki glazbenik s Filharmoijskim orkestrom milanske Scale večeras će nastupiti u Koncertnoj dvorani ´Vatroslav Lisinski´. Koncert su zajednički organizirali Zagrebačka banka, Unicredito Italiano i Koncertna dvorana.

Prihod od koncerta namijenjen je Hrvatskom Crvenom križu, odnosno Gradskom društvu ´Vinkovci´ za izgradnju dječjih igrališta na razminiranom području Vukovarsko-srijemske županije.

Na programu zagrebačkoga koncerta bit će izvedena predigra operi ´Wilim Tell´ (1829) G. Rossinija, alegorijski balet ´Wilin poljubac´ I. Stravinskog, te u drugom dijelu Schubertova Deveta simfonija u C. duru, D-944, zvanu ´Velika´ (1826).

Filharmonijski orkestar Scale utemeljio je 1982. maestro Claudio Abado. Orkestar je dosada održao više od 600 koncerata diljem svijeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara