glazbeno-poetski teatar ´Jesenjin´ u Kerempuhu

U sklopu Dana Ruske Federacije koji su počeli 5. ožujka u Zagrebu je večeras u Kazalištu ´Kerempuh´ recital poezije jednog od najvećih ruskih pjesnika Sergeja Jesenjina izveo Glazbenopoetski teatar ´Jesenjin´.

Teatar ´Jesenjin´ utemeljen je prije pet godina, a osim pjesnika Branka Pejnovića u nj je uključeno dvoje istaknutih ruskih glazbenih umjetnika Natalija i Vladimir Balik koji djeluju kao pedagozi na Visokoj glazbenoj školi ´Ino Mirković´ u Lovranu.

Troje istaknutih umjetnika govorilo je Jesenjinove stihove praćene glazbom odnosno skladbama poznatih ruskih autora, a posjetitelji su dugim pljeskom nagradili izvođače, t.j. Pejnovića kojega su na mandolini i harmonici pratili Natalija i Vladimir Balik.

Drugi dio večeri obilježili su vrhunski predstavnici ruske poezije i glazbe. Nastupili su solist Glazbenoga kazališta ´Stanislavski i Nemirovič-Dančenko´, bariton Evgenij Polikanino, sopranistica Irina Oniščenko i glasoviristica Tatjana Lobireva, a izvodili su arije poznatih djela ruskih majstora Rahmanjinova, Čajkovskog i drugih.

Nastup vodećih ruskih glazbenika organiziran je u sklopu programa kulturne suradnje gradova Moskve i Zagreba, koji je potpisan prije tri godine. Pjesničko-glazbenoj večeri u ´Kerempuhu´ su nazočili i predsjednik Stjepan Mesić, ruski veleposlanik Eduard Kuzmin, predstavnici Ureda za kulturu grada Zagreba i Gradskog poglavarstva te članovi Rusko-hrvatskog društva prijateljstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara