glina obilježila osmu obljetnicu oslobođenja grada

Glina je danas nizom svečanosti obilježila osmu obljetnicu oslobođenja od srpskog agresora, reintegracije u ustavnopravni sustav Republike Hrvatske i Dan grada.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća odana je počast svim hrvatskim braniteljima koji su poginuli u oslobađanju Gline na današnji dan prije osam godina, svim braniteljima s glinskog prostora poginulima u Domovinskom ratu, kao i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Glinu su 6. kolovoza 1995. oslobodile postrojbe 20. domobranske pukovnije Glina, 153. brigade Hrvatske vojske, pripadnici postrojbe specijalne policije "Ose" iz Siska i pripadnici glinske Policijske postaje, a naknadno su u grad ušle i postrojbe 102. brigade HV-a.

Predsjednik glinskog Gradskog vijeća Ivan Žunić rekao je da se Dan grada Gline i 8. obljetnica oslobođenja nastavljaju na jučerašnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, koji je u Glini također dostojno obilježen. "Izražavamo, međutim, žaljenje zbog ponašanja vladajuće garniture koja nedovoljno vrednuje taj dan", rekao je Žunić. Ustvrdio je kako njima kao da je važnije obilježavati i veličati, kako je rekao, neke dane AVNOJ-a i ZAVNOH-a.

Gradonačelnik Gline Marko Sremić istaknuo je da je u proteklih godinu dana mnogo truda, znanja i novca uloženo u razvoj Gline. U godinu dana donesen je Urbanistički plan, sagrađen novi most preko rijeke Gline, sagrađena prva faza magistralnog vodovoda Hađer - Prekopakra - Kihalac - Marin Brod - Glinsko Novo Selo, a obnovljeni su sustavi niskonaponske i visokonaponske električne mreže u desetak naselja u što je uloženo više od 20 milijuna kuna, rekao je Sremić.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara