"Globalno zatopljenje je mit"

Tekst: J.D.
Foto: YouTube


GLOBALNO zatopljenje je mit ili je u svakom slučaju daleko od dokazane činjenice, rekao je James Altucher, direktor investicijske kuće Formula Capital.

"S pričama o nadolazećim katastrofama, mislili bi da temperature rastu iz godine u godinu, ali to nije slučaj. Najviše temperature pogodile su svijet 1998., a od onda temperature padaju. Sad smo u New Yorku imali najhladnije ljeto u dugo vremena, a recimo ova zima će također biti jako hladna", rekao je Altucher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nitko zaista ne zna što se događa

"Znači li to da nema povezanosti između emisija stakleničkih plinova i temperature? Možda ima, možda nema. No, u zadnjih deset godina pokazalo se kako ta veza ne postoji", dodao je.

Na obje strane debate o globalnom zatopljenju postoje argumenti i kontraargumenti, ali činjenica je da nitko zaista ne zna hladi li se Zemlja ili zagrijava, a ne zna se ni koliko ljudi pri svemu tome imaju utjecaj, a koliko je proces prirodan.

Stoga, privatnicima nema smisla investirati u solarnu energiju, jer ona je učinkovita u odnosu na cijenu samo u zemljama u kojima postoje vrlo snažne subvencije vlada, kao što je sto slučaj u Njemačkoj, zaključio je .

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara