Glupe lažljive seljačine: Širi se lažna slika srpskog vaterpolista

Glupe lažljive seljačine: Širi se lažna slika srpskog vaterpolista
Foto: Arhiva

DRUŠTVENIM mrežama dijeli se slika na kojoj navodni vaterpolist noć prije napada u Splitu pozira s tri prsta u majici na kojoj na ćirilici piše Crvena zvezda. Fotografija maskiranog muškarca koji na splitskom Sustipanu pozira držeći tri prsta širi se uglavnom navijačkim grupama, a piše da je nastala večer prije napada. Osim toga, proziva se hrvatske medije da ne žele objaviti pravu istinu

Slika je stara godinama

No vijest da se radi o slici vaterpolista nastaloj prošli vikend je laž. Lako provjerljiva laž.

Naime, uz pomoć Googlea u tridesetak sekundi se može shvatiti da je riječ o najobičnijoj izmišljotini kojom se očito želi relativizirati napad prošlog vikenda.

Slika koja bi trebala predstavljati vaterpolista nastala je najranije 2010. godine, a tada su je objavili i portali. Štoviše, i tada su se portali pozivali na forume po kojima se dijelila pa je moguće da je još starija.

Nije poznato je li slika uopće autentična. U svakom slučaju je jako stara

Dakle, slika muškarca u crvenoj majici koji pozira na Sustipanu držeći tri prsta na objema ruke u zraku dok mu na crvenoj majici piše Crvena zvezda stara je najmanje osam i pol godina, a moguće da je i starija.

Dapače, autentičnost slike ni tada nije potvrđena pa je moguće da se radi i o montaži.

Podsjetimo, vaterpolisti Zvezde napadnuti su u subotu u kafiću na splitskoj Rivi, gdje su došli na piće uoči utakmice s Mornarom. Napadači su prepoznali zvezdaše po klupskim obilježjima, tražili su da skinu Zvezdine trenirke, a potom ih verbalno i fizički napali. Uhićeno je više osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara