Gong obavio četvrtu sezonu projekta "prvi put biram"

NEVLADINA udruga GONG izvijestila je danas kako je završila četvrtu sezonu provedbe projekta "Prvi put biram", koji GONG provodi po srednjim školama.

Tako je, po njihovim podatcima, u tijeku prvog polugodišta ove školske godine u 219 srednjih škola ili oko 60 posto ukupna broja srednjih škola u Hrvatskoj, održano 818 interaktivnih radionica za maturante u kojima je sudjelovalo više od 21.500 učenika.

Cilj je tih radionica, ističu u GONG-u, informirati i poučiti najmlađe birače o izbornom pravu i parlamentarnim izborima, te ulozi odgovornog i aktivnog građanina u društvu.

Radionice su se najčešće provodile u sklopu predmeta "Politika i gospodarstvo", a najveći je broj radionica održan do održavanja parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, 23. studenoga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći broj GONG-ovih radionica i ove školske godine održan je u Osječko-baranjskoj, Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, te u gradu Zagrebu, a najmanji zanimanje pokazale su škole u Karlovačkoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

U protekle četiri godine više od 70 posto srednjih škola u Hrvatskoj uključilo se u projekt "Prvi put biram" u kojem je u 2089 radionica sudjelovalo više od 57.000 maturanta, navodi GONG.

(Hina) pp/sdju sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara