Googleovi ''street view'' automobili ponovno na hrvatskim ulicama

Googleovi ''street view'' automobili ponovno na hrvatskim ulicama
Foto: Hina

PO CIJELOJ će Hrvatskoj od 31. srpnja ove godine Googleovi automobili, označeni sa "street view", ponovno voziti ulicama zbog osvježavanja informacija na Google Mapsu o cestama kojima se povezuju hrvatski gradovi i mjesta, a sve će trajati oko dva mjeseca, najavili su danas iz Googlea.

"Street view" je popularna usluga na Google Mapsu, koja je trenutno dostupna u više od 85 zemalja svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike, a pomoću te usluge korisnici mogu u virtualnom formatu 360° vidjeti različite ulice, kulturnu i nacionalnu baštinu, kao i oznake za bolnice, turističke, trgovačke, sportske i druge objekte.

"Google će i ovom prilikom, kao i prije, učiniti sve za zaštitu privatnosti osoba i imovine. Prije objave na 'street viewu' podaci i prikupljene fotografije prolaze obradu posebnom tehnologijom kojom se ljudima zamagljuju lica, a vozilima registarske pločice, što onemogućuje njihovu identifikaciju", poručuju iz Googlea.

Fotografije se mogu ukloniti pritiskom na gumb

Podsjećaju da "street view" ima i opciju dodatnog uklanjanja označenih fotografija, a koje korisnici mogu prijaviti pritiskom na gumb "prijavi problem" u donjem desnom kutu bilo koje fotografije.

Hrvatsku je Google uvrstio u "street view" uslugu na Google Mapsu 2012., a nakon što je točno prije sedam godina, u srpnju 2011., počeo prvi i do sada zadnji put do automobilima, a tada i specijalnim biciklima, voziti po Hrvatskoj, mapirajući ulice i drugo po Hrvatskoj. Tu uslugu Googlea koriste milijuni ljudi diljem svijeta u mjestima i gradovima za pronalaženje lokacije nekog hotela, restorana ili drugog objekata.

Osim pozicioniranja ulica i cesta, usluga nudi i visoko kvalitetne fotografije koje korisniku, dok ih gleda, daju osjećaj ''kao da je tamo''.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara