GORAN GRANIĆ S ARMENSKIM MINISTROM VANJSKIH POSLOVA

Potpredsjednik hrvatske Vlade Goran Granić sastao se u srijedu u Banskim dvorima armenskim ministrom vanjskih poslova Vartanom Oskanianom, priopćio je Vladin ured za odnose s javnošću.

Potpredsjednik Granić upoznao je ministra Oskaniana s aktivnostima hrvatske Vlade te kao prioritetan istaknuo ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Da bi ostvarila taj cilj, Vlada je započela mnogobrojne reforme posebice na području zakonodavstva kako bi svoje standarde približila onima Europske unije, naglasio je Granić.

Ministar Oskanian upoznao je potpredsjednika Granića s aktualnim prilikama u Armeniji te s njihovom gospodarskom situacijom. Izrazio je interes za hrvatsko iskustvo kod procesa približavanja Europskoj uniji, predavanja aplikacije i procesa odgovaranja na Upitnik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica sugovornika složila su se da Hrvatska i Armenija imaju dobre bilateralne odnose, no da je gospodarskoj suradnji potreban poticaj kako bi se podigla na značajniju razinu. Zaključeno je da svakako treba podržati približavanje dviju zemalja kako bi se bolje upoznale, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara