Gori na Pelješcu, požar gasi kanader

Gori na Pelješcu, požar gasi kanader
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

NAKON uspješnog gašenja požara  na području Sućuraja na Hvaru, jedan od kanadera iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen je u subotu na novo požarište u naselju Lovište na poluotoku Pelješac u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Kapetan posade kanadera i zamjenik zapovjednika Protupožarne eskadrile koji je sudjelovao u gašenju požara na Hvaru, bojnik Darko Kučej kazao je kako su požar uspjeli lokalizirati u kratkom vremenu. 

"Došli smo na požarište u samom začetku te smo brzo zaustavili njegovo napredovanje. Uzrok izbijanja vjerojatno je udar munje jer je na tom području bilo nevrijeme. Jedan od kanadera nastavio je izviđati područje prema jugu i to se pokazalo opravdanim jer je također u ranoj fazi otkriven novi požar na Pelješcu te se nadamo kako će posada i ovaj požar uspješno ugasiti", iznio je bojnik Kučej.

Ovo je 33. požar od početka ovogodišnje protupožarne sezone 17. lipnja na kojem su angažirane zračne protupožarne snage (20 požara u Šibensko-kninskoj, po četiri u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 182 pripadnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara