Gosti zagrebačkog "Passagea" umjesto kave i soka "uživali" u prašini

NEMALI incident zbio se u petak u središtu Zagreba točnije u kafiću "Passage" u Ilici 1 čiji su gosti zbog čišćenja grafita sa zidova nebodera u kojem se kafić nalazi, umjesto naručenog pića imali priliku "uživati" u gustom oblaku prašine.

Naime, radnici su uporabom kompresorskog stroja za čišćenje fasada stvorili veliki oblak prašine koji je nošen zračnom strujom došao do stolova za kojima su sjedili gosti kafića. Nakon što su počeli negodovati interveniralo je osoblje kafića koje radnike nije uspjelo zaustaviti u čišćenju.

Djelatnici "Passagea" kao i obližnjeg kioska i trgovine pozvali su policiju nakon čega su dvojica službenika ubrzo stigli na mjesto događaja i zaustavili daljnje izvođenje radova na čišćenju fasade.

"To je bilo strašno. Najednom nas je pokrio ogroman oblak prašine i počelo naš je nešto peći za oči. Valjda je ta prašina ili tekućina kojom su čistili zidove toliko jaka da su me "grizli" za oči." - kazala je jedna od sudionica nemilog događaja.

"Gosti iz "Passagea" su počeli  negodovati, kava i piće im je bilo puno prašine, ruke su im bile prašnjave. Pa gdje se to tako radi da usred bijela dana netko ide čistiti zidove s kompresorom. Mogli su to raditi i navečer. Što se nas tiče ne bi bilo nikakvih problema da su došli po noći kada nema toliko ljudi, ako treba mi bi smo svoju radnju ranije zatvorili... Dobro da nisu došli sutra u podne, usred najveće špice pa da ljudi vide kako se čiste zidovi..." - negodovala je osoba koja je željela ostati anonimna, a koja također radi u prolazu nebodera na Ilici gdje se incident odigrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon intervencije policije radnici su prestali sa čišćenjem te su vodenim šmrkom oprali prolaz od prašine. Konobarica kafića pak, kao i djelatnici ostalih radnji u prolazu prašinu sa stolova i stakala morali su sami očistiti.

Za sad nije jasno tko je radnike poslao da "prašnjavi" posao odrade u ranim poslijepodnevnim satima, a ne zna se niti hoće li investitor radova nadoknaditi materijalnu štetu nastalu današnjim incidentom.

I.K.
Foto: M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara