Bandić deložira DC, Škare Ožbolt kaže: Stranka je ugašena, ključeve smo vratili

Bandić deložira DC, Škare Ožbolt kaže: Stranka je ugašena, ključeve smo vratili

Foto: FAH

OPĆINSKI građanski sud u Zagrebu donio je zaključak o provedbi rješenja o ovrsi i iseljenju Demokratskog centra iz gotovo 200 kvadrata prostora u Ilici 48. Zaključak je objavljen na e-oglasnoj ploči suda jer ga stranka nije primila.

Škare Ožbolt: Stranka je ugašena

Ne čudi, jer bivša predsjednica DC-a, odvjetnica Vesna Škare Ožbolt kaže kako ne zna ništa o tome te da nije dobila nikakvu obavijest od suda.

"To su budalaštine. Stranka je ugašena nakon što je Karamarko izigrao sporazum o spajanju DC-a i HDZ-a. Bilo je to u listopadu prošle godine. Tada smo vratili ključeve Gradu Zagrebu, a inventar donirali bolnici. Nismo imali nikakve dugove, sve smo uredno plaćali", kazala nam je Škare Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemaš vijećnika, vrati prostor

Nakon nekih pola sata sjetila se da su ipak imali jedan sudski postupak temeljem kojeg je moglo biti doneseno ovakvo rješenje o ovrsi.

"Prije dvije godine tužio nas je Grad Zagreb. Htjeli su da iselimo iz prostorija pod obrazloženjem da nemamo vijećnika u Skupštini. No, mi smo tada bili parlamentarna stranka i morali smo imati prostorije za rad. Sud je odlučio u njihovu korist", kazala je Škare Ožbolt.

Smatra da je Karamarko odustao od fuziranja jer su za HDZ bili previše umjereni. Nije razgovarala sa novim predsjednikom Andrejem Plenkovićem. Kaže da je samo predsjednik novi, a da su ljudi oko njega više-manje isti.

Oglas o deložaciji DC-a istaknut je na oglasnoj ploči suda zaključno sa današnjim datumom. Ovrha je zakazana za 22. rujna u 10 sati, a o svemu je obaviještena i policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara