Grabar-Kitarović završila posjet Njemačkoj

HRVATSKA ministrica za europske integracije Kolinda Grabar-Kitarović susrela se u utorak u Berlinu s njemačkim doministrom vanjskih poslova zaduženom za Europu Hans Martinom Buryjem (SPD) koji je još jednom izrazio punu podršku Hrvatskoj na putu u Europsku uniju.

Bury se tom prilikom vrlo pozitivno izrazio o dosada postignutim reformskim mjerama u Hrvatskoj. "Imresioniran sam rezultatima koje je Hrvatska učinila u ovo kratko vrijeme", zaključio je Bury.

Grabar-Kitarović je tijekom razgovora izrazila spremnost Hrvatske na punu i bezuvjetnu suradnju s Haškim tribunalom za što je doministar Bury pokazao puno razumijevanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar-Kitarović se prije toga susrela s potpredsjednikom vanjskopolitičkog odbora Bundestaga Hansom Ulrichom Kloseom te povjerenikom Bundestaga za odnose s Hrvatskim saborom Klausom Peterom Willschem.

Tom je prilikom istaknut regionalni značaj Hrvatskog približavanja Europskoj uniji, a hrvatska ministrica je još jednom istakla ulogu Hrvatske kao mogućeg mosta između zemalja regije jugoistočne Europe i Europske unije.

Dvodnevni posjet Berlinu Grabar-Kitarović završila je predavanjem u prostorijama hrvatskog veleposlanstva u Berlinu na temu "Hrvatska na putu u Europsku uniju" te susretom s predstavnicima hrvatske dijaspore.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara