Grad Rijeka i Mc Cann Ericksson potpisali ugovor o promidžbi

GRAD Rijeka i agencija "Mc-Cann Ericksson Croatia" potpisali su danas u Rijeci ugovor po kojem će ta agencija obavljati promidžbu i marketing u kandidaturi grada Rijeke za domaćinstvo 16. mediteranskih igara 2009.

To je treća uzastopna kandidatura grada Rijeke za organizaciju Mediteranskih igara, a o domaćinu igara 2009. bit će odlučeno 15. listopada ove godine u Almeriji, domaćinu igara 2005. Osim Rijeke kandidati su grčki grad Patras i talijanski grad Pescara.

Tvrtka "Mc Cann Ericksson", jedna od najvećih svjetskih agencija za marketniške i promidžbene poslove, do sada je, među ostalim, provela promidžbu za domaćinstvo Olimpijskih igara u Pekingu, Ateni i Sidneyu, te Zimskih Olimpijskih igara u Torinu i Salt Lake Cityju.

Gradnoačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako su Mediteranske igre najveće i najstarije športsko natjecanje iza Olimpijskih igara te najveće regionalno športsko natjecanje na svijetu. Kazao je da je cilj organizirati do sada najbolje Mediteranske igre te Festival mediteranskih kultura u kojem bi se predstavile zemlje sredozemnoga kulturnog kruga, koji bi postao tradicionalan.

Predsjednik Uprave "McCann Ericksson Croatie" Ivica Vidović rekao je da Agencija ne želi samo da Rijeka dobije domaćinstvo Mediteranskih igara 2009. nego da na njima sudjeluje 5000 natjecatelja, da natjecanja na širem riječkom području prati 500.000 posjetitelja i da ih televizijskim putem prati 200 milijuna gledatelja.

Predstavljeni su i televizijski promidžbeni spotovi, jumboplakat i web stranica kandidature grada Rijeke te glasnogovornik kandidature, glavni urednik Hrvatskog radija-Radio Rijeke Vladimir Rončević.

(Hina) dsil dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara